Cameron osudio ponašanje navijača Chelsea

David Cameron ocijenio je ponašanje navijača Chelsea kao uznemirujuće i zabrinjavajuće (AFP)

Britanski premijer David Cameron osudio je u srijedu rasističko ponašanje navijača Chelsea, koji su u Parizu u utorak, uoči utakmice Lige prvaka protiv PSG-a, spriječili tamnoputom muškarcu ulazak u metro, uz povike “mi smo rasisti i to nam se sviđa”.

“Ponašanje navijača Chelsea je uznemirujuće i zabrinjavajuće. To je potencijalno kazneno djelo. Siguran sam kako će francuska policija na ovaj slučaj gledati vrlo ozbiljno, a znam da će britanska policija pružiti svaku moguću pomoć. To su vrlo ozbiljne stvari”, kazao je Cameron, kako prenosi Hina.

Video materijal koji pokazuje rasističko ponašanje navijača Chelseaja snimio je britanski državljanin nastanjen u Parizu, a prenijeli su ga svi britanski mediji.

I Chelsea osudio incident

Francuska i britanska policija pokrenule su istragu, a Chelsea je ponašanje svojih navijača oštro osudio.

“Takvo je ponašanje neprihvatljivo i nema mu mjesta ni u nogometu, ni u društvu. Podržat ćemo svaku pravnu akciju protiv onih koji su bili uključeni, a pokaže li se da među njima ima vlasnika godišnjih ulaznica ili članova Chelsea FC, poduzet ćemo najstrože kaznene mjere protiv njih, uključujući i zabranu dolaska na stadion”, poručili su iz kluba.

Incident u Parizu naišao je na osudu čelnika Međunarodne (FIFA) i Europske (UEFA) nogometne federacije, francuskih političara i brojnih udruga.

“Takvo je ponašanje neprihvatljivo i nema mu mjesta ni u nogometu, ni u društvu”, piše u službenom priopćenju londonskog kluba.

Izvor: Agencije