Carlo Ancelotti suspendiran do kraja sezone

Ancelotti je verbalno napao sudiju Closa Gomeza (EPA)

Disciplinska komisija Španskog nogometnog saveza, suspendirala je trenera Real Madrida Carla Ancelottija na dvije utakmice, što znači da Ancelotti ove sezone više neće voditi ‘Kraljevski klub’ u španskoj Primera ligi.

Ancelotti je suspendiran zbog verbalnog napada na suca Closa Gomeza, nakon utakmice protiv Valencije (2-2) nakon koje je Real praktički ostao bez izgleda za osvajanje naslova prvaka.

Real je trenutno na drugom mjestu Primere sa 86 bodova, četiri manje od lidera Barcelone.

Sportski brend

Real će do kraja sezone gostovati kod Espanyola i dočekati Getafe, dok će Barcelona gostovati kod Atletico Madrida, a u posljednjem kolu ugostiti Deportivo.

Real Madrid je i treću godinu zaredom finansijski najvredniji nogometni klub na svijetu prema nedavnom istraživanju američkog magazina Forbes.

Vrijednost aktuelnog prvaka Evrope, prema Forbesovim finansijskim mjerilima, iznosi 3,26 milijardi američkih dolara, a “Kraljevi” su sa godišnjim ukupnim prihodom od 746 miliona dolara najjači sportski brand uopšte u svijetu sporta.

Tim iz španske prijestolnice ima godišnji profit od 171 milion dolara, dva miliona manje od Manchester Uniteda i mnogo manje od najprofitabilnijeg kluba na svijetu – NFL tima Dallas Cowboys (241 milion).

No, Real je u protekle tri godine samo od Lige prvaka zaradio rekordnih 154 miliona dolara.

Izvor: Agencije