Čarter linije BH Airlinesa iz BiH do Italije

Bosanskohercegovačka aviokompanija BH Airlines, u saradnji sa tour operatorima iz italijanske regije Puglia (Foggia i Bari), te kasnije i sa regijom Abruzzo (Pescara), kreće sa čarter letovima prema Sarajevu, prenose bh. mediji.

Letovi su organizirani za proširenje ponude turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, a prvashodno posjeti Međugorju i Sarajevu. Jutros su prvi putnici dočekani na aerodromu u Sarajevu sa cvijećem, javlja portal klix.ba.

“Trenutno imamo ugovor za tri leta u aprilu i to, 17, 21. i 24. aprila, s tendencijom rasta broja letova u idućim mjesecima. Planirali smo oko 45 letova, do kraja septembra 2014. godine”, istakao je Edin Hrapović iz BH Airlinesa.

“Interesantno je da je Foggia grad koji je prije više mjeseci izgubio letove sa svoga aerodroma i željeli bi da nastave saradnju sa nama, kao i da se, preko naših letova, povežu i sa nekim od evropskih gradova.”

Let od jednog sata

Avion koji će letjeti ove destinacije je B&H Airlines ATR72, kapaciteta 66 sjedišta.

Svi letovi traju do jednog sata, što je idealno za putnike, i obavljat će se minimalno dva puta sedmično, istaknuto je iz BH Airlinesa.

Izvor: Agencije