Casillas: Završit ću karijeru u Realu

Casillas je za Real debitirao 1999. godine, a do sada je odigrao više od 600 utakmica za kraljevski klub (Getty Images)

Golman nogometnog kluba Real Madrida Iker Casillas rekao je u petak da ne razmišlja o transferu jer želi da završi igračku karijeru u kraljevskom klubu, prenosi Tanjug.

“Ovo je fantastičan i poseban klub. Ja sam iz Madrida i igram za najbolji klub na svijetu i, ako je moguće, želio bih ovdje da završim karijeru. Moram da se zahvalim navijačima na konstantnoj podršci. Nije bilo lako, od svoje 17. godine sam bio pod mikroskopom javnosti”, kazao je Casillas španskim medijima.

Startna postava

On je nedavno izgubio mjesto u startnoj postavi, pošto se trener Jose Mourinho opredijelio za Antonija Adana, što je izazvalo buru negodovanja u španskoj javnosti, pogotovo onom dijelu naklonjenom Realu.

“Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da navijači budu ponosni na mene. Drago mi je što to ne zaboravljaju”, dodao je prvi golman španske reprezentacije.

Casillas je za Real debitirao 1999. godine, a do sada je odigrao više od 600 utakmica za kraljevski klub. Osvojio je praktično sve trofeje u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji.

Izvor: Agencije