Predstavljen logo Evropskog nogometnog prvenstva 2020.

Euro 2020, Nogomet
UEFA bi konačnu odluku o terminima baraža za Euro trebala donijeti 27. maja (EPA)

Novi predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin otkrio je u srijedu u Londonu, na službenom predstavljanju turnira, logo Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine.

Logo pokazuje višebojne siluete navijača kako stoje s obje strane pobjedničkog trofeja na zelenom mostu, što predstavlja vezu između zemalja domaćina.

Europsko prvenstvo 2020. godine bit će održano po prvi put u 13 gradova u različitim zemljama Europe, kako bi se obilježila 60. obljetnica natjecanja, dok će se polufinale i finale igrati na londonskom stadionu Wembley.

Istinska proslava igre

“UEFA želi da Euro 2020 bude istinska proslava igre koju volimo i obožavamo”, izjavio je Čeferin u govoru kojeg je održao u londonskoj Gradskoj vijećnici, prenosi Hina.

“Što može biti bolje nego da se turnir, samo jednom, igra na svim stranama ovog prekrasnog kontinenta?”, dodao je Čeferin.

Utakmice će se igrati u Azerbajdžanu, Belgiji, Danskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Škotskoj i Španjolskoj, točnije u gradovima Bakuu, Kopenhagenu, Muenchenu, Budimpešti, Dublinu, Rimu, Amsterdamu, Bukureštu, Sankt Peterburgu, Glasgowu i Bilbau, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije