Četiri bivša predsjednika SAD-a ispratila Barbaru Bush

Barbara Bush bit će pokopana u obiteljskoj grobnici (EPA)

Više od hiljadu osoba, među kojima i četverica nekadašnjih predsjednika, prisustvovalo je u Houstonu pogrebu Barbare Bush, bivše prve dame Sjedinjenih Država koja je umrla u utorak u dobi od 92 godine.

Barbara Bush za sobom je ostavila supruga Georgea H.W. Busha (93), predsjednika SAD-a od 1989. do 1993, petero djece, među kojima je George W. Bush, predsjednik SAD-a od 2001. do 2009, sedamnaestero unučadi i sedmero praunučadi, navodi agencija Hina.

Crkvenom obredu održanom u crkvi svetoga Martina u Houstonu, koji je izravno prenosila televizija, prisustvovala su dva bivša demokratska predsjednička para, Barack i Michelle Obama te Bill i Hillary Clinton. 

Trump nije došao na sahranu

Ondje je bila i aktualna prva dama Melania Trump koja je predstavljala predsjedničku obitelj. 

Bijela kuća je izvijestila da predsjednik Donald Trump nije došao na sahranu u znak poštovanja prema obitelji Bush, želeći ih poštedjeti moguće zbrke koju bi izazvale dodatne mjere sigurnosti.

Barbara Bush bit će pokopana u obiteljskoj grobnici koja se nalazi u sklopu Predsjedničke knjižnice njezina supruga u College Stationu, od Houstona udaljenom 140 km.

Izvor: Agencije