Četiri mornara poginula, sedmorica nestala

Baltic Ace koji je plovio pod zastavom Bahama i kiparski Corvus J sudarili su se na oko stotinu kilometara od Roterdama (Getty Images)

Holandska obalska straža uspjela je spasiti 13 ljudi nakon sudara dva teretna broda u Sjevernom moru u blizini obale Roterdama, a izvučena su tijela četvero poginulih, saopćila je obalska straža.

Za sedmoricom mornara nastavljena je potraga pošto su se vremenski uslovi poboljšali.

Holandska obalska straža pokrenula je u srijedu opsežnu operaciju spašavanja nakon sudara dva teretna broda u Sjevernom moru u blizini obale Roterdama, prenijele su agencije.

Brod Baltic Ace koji je prevozio automobile pod zastavom Bahama i kiparski Corvus J sudarili su se na otprilike stotinu kilometara od Roterdama.

Potraga za nestalim mornarima

Na brodu Baltic Ace bila su 24 člana posade, a sveobuhvatna potraga iz mora i iz zraka nastavljena je za još sedam nestalih mornara.

Glasnogovornik obalske straže Peter Verberg je izjavio da helikopteri izvlače članove posade iz četiri čamca za spašavanje, pronađena blizu mjesta sudara.

Ruta na kojoj se nesreća dogodila je jedna od najprometnijih u Sjevernom moru i važna tranzitna tačka za brodove koji plove ka Roterdamu, najvećoj evropskoj luci, također, petoj po veličini u svijetu.

Baltic Ace je prevozio automobile iz Zeebrugge u Holandiji do Finske kada se sudario s kiparskim teretnim brodom Corvus J.

Izvor: Agencije