Četvero mrtvih u napadu FARC-a

Napad na policijsku patrolu pripisuje se pobunjenicima FARC-a (AFP)

Četiri osobe su ubijene, među kojima je i jedna trudnica, u napadu na policijsku patrolu na jugu Kolumbije, koji se pripisuje pobunjenicima Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), saopćile su u ponedjeljak kolumbijske vlasti.

U napadu, koji se dogodio kasno u noći s nedjelje u oblasti Caqueta, na jugu Kolumbije, pored žene koja je dobila trudove i zatražila pomoć policije da je prevezu do bolnice, ubijeni su i jedna starica i dva policajca.

U trenutku napada u oblasti La Montanita, policijska patrola je “pomagala ženi sa trudovima koja je zatražila pomoć”, saopćio je policijski portparol u Bogoti koji je istovremeno potvrdio broj ubijenih, prenosi francuska agencija AFP.

Vlasti, koje su rekle da je ubijena i žena stara 62 godine koja je bila u pratnji porodilje, okrivljuju za ovaj napad brigadu FARC-a, Front 15.

Inače, brigada Front 15 je u aprilu kidnapirala francuskog novinara Romea Langloisa koga je oslobodila tek prošle sedmice.

Trudna žena je umrla samo nekoliko časova nakon što je više stotina demonstranata izašlo na ulice kolumbijske prijestolnice Bogote u znak protesta zbog brutalnog silovanja i ubistva 35-godišnje žene u jednom od gradskih parkova.

Izvor: Agencije