Chavez podvrgnut alternativnim tretmanima

Naš zapovjednik prolazi složene i teške alternativne tretmane, rekao je o nastavku liječenja Huge Caveza njegov zamjenik Nicolas Maduro.

Caracas, Kuba, Hugo Chavez, Operacija, Nicolas Maduro, Alternativni tretmani
Potpredsjednik Venezuele Nicolas Maduro ispred portreta Huge Chaveza [AFP/ Getty]

Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez podvrgnut je "složenim" alternativnim tretmanima, više od dva mjeseca nakon što mu je izvršena operacija raka na Kubi, rekao je potpredsjednik Nicolas Maduro u srijedu.

On nije iznio pojedinosti o tome koji su alternativni tretmani u pitanju.

"Danas naš zapovjednik prolazi alternativne tretmane. To su složeni i teški tretmani koji moraju, u nekom trenutku, da završe ciklus bolesti", rekao je Maduro na državnoj televiziji.

Kritike zbog tajnosti

Chavez nikada nije rekao od koje vrste raka pati, te kritičari optužuju Vladu zbog prekomjerne tajnosti o njegovom stanju.

Venecuelanski 58-godišnji predsjednik nije viđen u javnosti otkako je otišao u Havanu 11. decembra, na četvrtu operaciju raka u 18 mjeseci.

Vlada, koja odbacuje optužbe da nije transparentna u vezi sa Chavezovim zdravstvenim stanjem, kaže da je završio s teškim postoperativnim razdobljem, te je počeo "novu fazu" svog oporavka.

Izvor: Agencije

Teme: 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.