Chelsea Di Mattea angažirao zastalno

Pored Lige prvaka, Di Matteo i Chelsea osvojili i engleski FA kup (Reuters)

Uprava osvajača Lige evropskih prvaka u nogometu, engleskog premierligaša Chelseaja, objavila je kako je Roberto Di Matteo zastalno angažiran kao menadžer. Italijanski stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor sa „Plavcima“.

Bivši igrač sredine terena „Azzurra“ u martu je bio imenovan za privremenog menadžera nakon što je otkaz dobio Andre Villas-Boas. Po dolasku Di Mattea, Chelsea je uveliko popravio svoje nastupe, osvojio FA kup trijumfom nad Liverpoolom na Wembleyju prije dva mjeseca.

Nastavak uspjeha

No, tu nije bio kraj. Italijan je predvodio tim iz Londona do prvog trofeja Chelseaja u Ligi prvaka, nakon pobjede nad Bayernom u Minhenu nakon penala.

„Naravno da sam prezadovoljan što sam imenovan za menadžera i trenera prvog tima. U prošloj sezoni smo zabilježili nevjerovatne uspjehe koji su ušli u historiju ovog kluba. Naš cilj je da nastavimo sa takvim rezultatima“, kazao je 42-godišnji stručnjak, pod čijim je vodstvom Chelsea pretrpio samo tri poraza u 11 sedmica.

Izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay ne sumnja da je angažiran pravi čovjek kako bi se popravio utisak u Premier ligi, nakon što je u protekloj sezoni osvojeno šesto mjesto.

„Kvaliteta koju posjeduje Roberto je svima jasna nakon što je ojačao tim u prošloj sezoni i napisao nove stranice klupske historije. I vlasnik i odbor su veoma sretni što će ostati kod nas“, kazao je Gourlay.

Izvor: Agencije