Cibona demantira da klub ide u stečaj

Petrović: 'Ako ne možemo spasiti Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo' (EPA)

Hrvatski košarkaški klub Cibona demantirao je navode da će od 1. juna otići u stečaj zbog nagomilanih finansijskih dugova i saopćio da bez problema posluje.

“Nakon […] objava u tiskanim i elektronskim medijima, dužnost nam je obavijestiti javnost kako KK Cibona stabilno posluje te nastavlja takmičenje u domaćim i međunarodnim natjecanjima – kako u ovoj, tako i u idućim sezonama”, saopćeno je iz kluba.

“Informacije koje su plasirane u medije u potpunosti su neistine, a igrači, treneri, klupski djelatnici i uprava Kluba će i dalje, uz potporu Grada Zagreba, čiji smo ponosni simbol, nastaviti svojim radom i zalaganjem stvarati nove klupske vrijednosti”, dodaje se u saopćenju.

Moguća fuzija s KK Zagreb

Informaciju da će Cibona od 1. juna najvjerovatnije otići u stečaj zbog finansijskih problema objavio je bivši igrač, trener i predsjednik Zagrepčana Aleksandar Petrović.

Rekao je da Cibona 69 dana nije ispoštovala obaveze u predstečajnoj nagodbi i, ako tako nastavi, za tri sedmice stvorit će se svi uvjeti za stečaj.

“Kao netko tko je u klub došao baš u godini kada je Lokomotiva promijenila ime u Cibona, a bilo je to davne 1976. godine, jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Ima saznanja da 1. lipnja Cibona ide u stečaj i da kluba kakvog smo do sada poznavali više neće biti. Neće biti više kluba s takvim imenom, grbom i bogatom poviješću”, rekao je Petrović za zagrebački Večernji list.

On je dodao kako je pesimist da će se pronaći rješenje u kratkom roku.

“Ako ne možemo spasiti Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo”, rekao je Petrović.

Ukupno 18 titula

U hrvatskoj javnosti već se proširila vijest da će Cibona napraviti fuziju s KK Zagreb kako bi se napravio novi klub pod imenom Zagreb Cibona Nova.

“Hipotetički, ako bi do toga došlo, onda bi taj klub bio dužan samo ono što je ovog trenutka dužan KK Zagreb, a ovih Ciboninih 15,5 milijuna kuna [blizu dva miliona eura] vjerovnici bi mogli zaboraviti. Neću ulaziti u priče o spajanju, jer za to nemam dokaza”, rekao je Petrović.

Cibona, koja je dva puta bila prvak Evrope, ima čak 18 titula u Hrvatskoj, sedam nacionalnih kupova, kao i tri šampionska pehara i osam kupova bivše Jugoslavije, uz jedan ABA lige.

Izvor: Agencije