Clijsters predala meč zbog povrede

Clijsters zatražila pomoć na početku drugog seta (Getty Images)

Pobjednica Australian Opena Kim Clijsters predala je svoj današnji polufinalni meč protiv Daniele Hantuchove na turniru u australskom Brisbaneu, a tokom meča se žalila da ima bolove u lijevom kuku.

Belgijanka Clijsters je nakon tie-breaka osvojila prvi set duela sa Slovakinjom, da bi zatražila pomoć na početku drugog seta. Vratila se na teren, no bolovi su bili jači, pa je kod rezultata 3:1 za Hantuchovu prišla mreži i rekla protivnici kako ne može nastaviti.

Hantuchova je do subotnjeg finala došla na zanimljiv način. Četvrtfinale je prošla bez borbe jer se povukla osvajačica 13 Grand Slam turnira, Amerikanka Serena Williams povukla zbog povrede lijevog članka nakon pobjede u drugom kolu.

U finale turnira u novozelandskom Aucklandu, plasirali su se Italijanka flavia Pennetta i Kineskinja Zheng Jie, a njihov meč je na programu u subotu.

Četverorangirana Penneta danas je savladala Njemicu Angelique Kerber sa 6:1, 6:2, dok je Zheng bila bolja od treće nositeljice Ruskinje Svetlane Kuznjecove rezultatom 2:6, 6:3, 6:3.

I ovogodišnje izdanje Hopman kupa se približilo kraju, a za naslov će se u subotu boriti mješovite reprezentacije Češke i Francuske.

U češkom timu igraju Petra Kvitova i Tomas Berdych, a sutra će im rivali biti Marion Bartoli i Richard Gasquet.

Izvor: Agencije