Copa America: Argentina u polufinale preko Kolumbije

Nogometna reprezentacija Argentine plasirala se u petak navečer u polufinale Copa America, nakon što je poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminirala selekciju Kolumbije.

U regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka, iako su Argentinci bili mnogo bliži pobjedi.

Gol Kolumbije odlično je čuvao golman David Ospina.

Odlučujući pogodak u penal seriji za konačnih 5:4 postigao je Carlos Tevez.

Argentina se tako u polufinalu pridružila reprezentacijama Čilea i Perua.

“Gaučosi” će u polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja Brazil – Paragvaj, koji će biti odigran u subotu navečerod 23:30 sati po srednjevropskom vremenu.

Tevez se vratio u Bocu

Tevez će karijeru će definitivno nastaviti u Boci Juniors, potvrdio je predsjednik kluba iz Buenos Airesa Daniel Angelici.

Sada već bivši napadač Juventusa odlučio se vratiti u Bocu, za koju je igrao od 2001. do 2004. godine, iako su interes za njega pokazali Paris Saint Germain, Liverpool i Atletico Madrid.

“Ovo je dan radosti i zadovoljstva. Povratak Teveza u izvanrednom trenutku njegove karijere je odlična vijest za navijače Boce i nogomet u Argentini. Njegovo prisustvo donijet će dodatni kvalitet timu koji imamo”, rekao je Angelici za klupski sajt.

Tevez je prošle sezone postigao 29 golova, od čega 20 u prvenstvu, i pomogao Juventusu da osvoji četvrtu titulu zaredom u Serie A.

Tokom karijere igrao je za Corinthians, West Ham i gradske rivale iz Manchestera – City i United.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 72 utakmice i postigao 13 golova.

Izvor: Al Jazeera i Agencije