Oglasi

Crna Gora: Rast broja ruskih turista uprkos pogoršanim odnosima  

Uprkos negativnim medijskim napisima o smanjenju dolazaka ruskih turista iz političkih razloga, zabilježen velik rast boravka i noćenja.
Crna Gora, BudvaNTO: Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je više nego učetverostručenAl Jazeera - Ilustracija

Crna Gora posljednja dva mjeseca bilježi značajan rast broja turista s ruskog tržišta, unatoč pogoršanim bilateralnim odnosima Podgorice i Moskve te neke vrste poziva da se ne putuje u tu balkansku zemlju koja "mrzi Ruse", prenosi Fena.

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO) dostavljenima u petak medijima, samo tijekom prošlog tjedna u zračnu luku u Tivtu doputovalo je 13.000 putnika iz Rusije, 15 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Podaci zračne luke Tivat pokazuju i znatan porast broja zrakoplova iz Rusije.

Prema službenim statističkim podacima, u hotelskom smještaju tijekom prvih šest mjeseci boravilo je blizu 30.000 turista iz Rusije, oko 14 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Broj noćenja u hotelskom smještaju učetverostručen

"Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je i više nego učetverostručen. Oni su za prvih šest mjeseci ostvarili preko 179.000 noćenja", navodi NTO povodom nekih negativnih medijskih napisa o turističkoj sezoni u Crnoj Gori i smanjenju dolazaka ruskih turista iz političkih razloga.

Veze Crne Gore i Rusije pogoršale su se nakon što je zemlja zatražila pristup u NATO.

Crna Gora ušla je u NATO u lipnju ove godine.

Prošlog listopada Crna Gora je objavila kako su ruski špijuni i lokalne proruske stranke pokušavale zaustaviti taj put, ali Kremlj je takve optužbe odbacio.

Izvor: Agencije