Crnoj Gori ne treba referendum za NATO

Filip Vujanović: Postajemo dio Alijanse ne da bi bili protiv nekoga, nego zbog koristi Crne Gore (EPA)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u subotu kako nema potrebe da se zbog Sjevernoatlantske alijanse NATO raspisuje referendum, javljaju agencije, pozivajući se na lokalne medije.

On je podsjetio kako je prije četiri godine mislio da je referendum najbolji način da se iskaže volja građana o ulasku Crne Gore u NATO, ali se “dogodilo mnogo toga što je ukazalo da danas nema potrebe za tim”, prenosi podgorički portal cdm.me.

“Danas sve ukazuje da nema potrebe za referendumom. On bi svakako bio novi izazov za bezbjednost države, jer uključuje bezbjednosne rizike”, rekao je Vujanović novinarima u Podgorici i dodao kako se predomislio.

Pravo građana na neslaganje

Komentirajući najavljeni protest Demokratskog fronta na Cetinju, na dan glasanja o Prijedlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora u Skupštini, Vujanović je kazao kako je pravo građana da iskažu svoje neslaganje.

“Mi pripadamo prostoru koji je usmjeren prema NATO-u. Postajemo dio Alijanse ne da bi bili protiv nekoga, nego zbog koristi Crne Gore. Lakše ćemo na taj način ući i u Evropsku uniju”, rekao je Vujanović.

Izvor: Agencije