Crvenoj zvezdi 143. vječiti derbi

Utakmica u Beogradu je odigrana pred 44.155 gledalaca (Tanjug)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u subotu navečer na svom stadionu ekipu gradskog rivala Partizana 3:2, u derbi utakmici 13. kola Superlige Srbije.

Bio je ovo 143. vječiti derbi dva najpopularnija kluba u Srbiji.

Nakon ove pobjede Crvena zvezda je smanjila prednost aktuelnog šampiona i sada na tabeli zaostaje pet bodova za vodećim crno-bijelima.

Utakmica je odigrana pred 44.155 gledalaca, a strijelci su bili Kasalica u 15, Milivojević u 48. i Milijaš 73. za Crvenu zvezdu, a Mitrović u 10. i Jovanović (autogol) u 16. minuti za Partizan.

Policija je u subotu navečer u Beogradu do 20 sati privela 107 navijača Partizana i Crvene zvezde, zbog tuča, nasilničkog ponašanja i remećenja javnog reda i mira.

Najmanje 14 povrijeđenih

“Privedeno je 107 navijača, i to uglavnom Partizana”, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Do inicidenata i tuča je došlo u raznim dijelovima grada, polupano je nekoliko vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća, a povrijeđeno je pet policajaca, navode u MUP-u.

Od trojice povrijeđenih policajaca, kojima je pružena pomoć na Urgentnom centru, dvojica su zadržana na pregledima, dok je jedan pušten kući, rečeno je u Urgentnom centru.

Primljeno je i devet navijača, koji su zadobili povrede glave, ruku i nogu, a jedan od njih i ubod nožem u nogu, rekla je šef Kancelarije za informisanje u Kliničkom centru Zorica Marković.

Izvor: Agencije