Dačić: Ja sam šef diplomatije i Ugljaninu i Pacoliju

Ivica Dačić smatra da bi nadležni organi trebali ispitati da li zbog poziva Sulejmana Ugljanina ima osnova za neki postupak (Tanjug)

Vrlo je zanimljivo kako se Sulejman Ugljanin, očigledno prema finansijskim potrebama, okreće ka Beogradu ili Prištini, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom poziva koje je Bošnjačko nacionalno vijeće, na čijem je čelu Ugljanin, uputilo Behgjet Pacolliju na svečanost u Novi Pazar, oslovljavajući ga kao “ministra vanjskih poslova Republike Kosovo”.

Dačić je za beogradske Večernje novosti rekao da Ugljaninu, dok je bio u Vladi Srbije, ništa nije smetalo i bio je zadovoljan.

“Čim je izgubio mesto u vlasti, postao je opozicija svojoj državi”, kaže Dačić.

‘Pacoli će biti samo Ugljaninov ministar’

Poziv Pacolliju na svečanost u Novi Pazar, u kome se Pacoliju obraća kao šefu diplomatije, uperen je protiv Srbije, koja se u ovim teškim trenucima bori za očuvanje svoje teritorije, naglasio je Dačić.

“I neka nadležni organi ispitaju da li tu ima osnova za neki postupak. Što se mene tiče, Ugljanin i Pacolli su građani države čiji sam ja šef diplomatije.”

“Sve što radimo u poslednje vreme oko priznavanja Kosova daje nam za pravo na zaključak da će Pacolli uskoro biti samo Ugljaninov ministar”, ističe Dačić.

Izvor: Agencije