Damir Burić novi trener splitskog Hajduka

Burić: Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način (Getty Images)

Hrvatski nogometni prvoligaš Hajduk iz Splita u subotu je objavio kako je za novog trenera imenovao Damira Burića, 50-godišnjeg Splićanina koji već 27 godina živi i radi u Njemačkoj, gdje je proveo veliki dio igračke i cijelu dosadašnju trenersku karijeru.

Iz Hajduka su se zahvalili dosadašnjem treneru Hariju Vukasu, koji je pomogao klubu u izazovnom trenutku i koji je s ekipom izborio plasman u Evropu, što je bio cilj u ovoj sezoni.

Vukas će ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi.

Burić je igrao za Waldhof Mannheim, Ingolstadt, Freiburg i Borussiju Moenchengladbach, trenersku diplomu zaslužio je na prestižnoj Hennes-Weisweiler Akademiji u Kelnu, a prvi trenerski posao odradio je u Ingolstadtu, gdje je sa 26 godina bio trener-igrač.

Ljubav i ponos

Nakon završetka igračke karijere, Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu SC Freiburga, a poslije toga trener u stručnom štabu prvog tima SC Freiburg, u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta.

S Duttom je nastavio saradnju u Bayeru iz Leverkusena, s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka, te u Werderu, gdje je također bio prvi saradnik glavnog trenera Dutta.

Osim iskustva rada u klubovima, Burić je bio u stručnom štabu U-21 reprezentacije Njemačke pod vodstvom Rainera Adriona za EP u Izraelu.

“Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno, jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač, nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga”, kazao je Burić.

Izvor: Agencije