Darijo Srna najbrži igrač Mundijala

Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske Darijo Srna od srijede navečer je najbrži nogometaš Svjetskog prvenstva u Brazilu, jer je u utakmici protiv Kameruna, po statistici Svjetske nogometne federacije, ubilježio do sada najbrži sprint na SP-u.

Srna je na utakmici u prašumskom Manausu napravio sprint od 32,98 kilometara na sat, a po statistici FIFA-e, to je brže od sprinta Arjena Robbena prilikom postizanja petog gola na utakmici sa Španijom (5:1), kada je Holanđaninu izmjerena brzina od 31 kilometra na sat.

Srna je tako iznenadio sve, pogotovu jer se radi o 32-godišnjaku, a utakmica s Kamerunom se igrala u teškim uvjetima u Manausu, prenosi Hina.

Pobjedom protiv Kameruna (4:0) u susretu drugog kola grupe A skupine, hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na SP-u u posljednjih 12 godina.

U ponedjeljak protiv Meksika

Trijumf protiv Kameruna ujedno je i najveća pobjeda “Vatrenih” na SP-u, jer je do sada hrvatska reprezentacija najveću pobjedu ostvarila protiv Njemačke 3:0 još na SP-u u Francuskoj 1998. godine.

Nakon susreta hrvatski selektor Niko Kovač je istaknuo da je to bila velika pobjeda u teškim uvjetima.

“Čestitam dečkima, presretan sam. Velika pobjeda u teškim uvjetima. Prvih deset minuta Kamerun nam je stvarao probleme, ali nakon gola [Ivice] Olića sve se otvorilo. Mogli smo dati još koji gol, ali i ovako moramo biti zadovoljni. Ima još mjesta za napredak”, izjavio je Kovač.

“Sada nas čeka ‘finale’ protiv Meksika, koji je pokazao karakter, zajedništvo i domoljublje. Vrlo su jaki u ofenzivi, ali i ranjivi u obrani. Meksiko je jak, to su pokazali protiv Brazila, ali i mi smo jaki”, dodao je Kovač.

U posljednjoj utakmici grupe A Hrvatskoj će za prolaz u osminu finala SP-a trebati pobjeda na Meksikom 23. juna.

Izvor: Agencije