Oglasi

David Beckham trenira sa Arsenalom

Menadžer 'Topnika' kazao kako igrač samo radi na fizičkoj spremi i neće pojačati njegov tim.
Još nije poznato da li će Beckham i gdje nastaviti svoju nogometnu karijeruAFP/Getty

Menadžer engleskog premijerligaša Arsenala Arsene Wenger u utorak je potvrdio kako bivši engleski reprezentativac David Beckham trenira sa njegovom ekipom u bazi „Topnika“ za pripreme Hertfordshireu, prenose agencije.

Nekadašnji kapiten „Gordog Albiona“, te bivši igrač engleskog Manchester Uniteda i španskog Reala iz Madrida trenutno je bez angažmana nakon što je napustio Los Angeles Galaxy na kraju sezone američke nogometne lige MLS.

„Nazvao me je i pitao da li može doći i raditi na svojoj fizičkoj spremi. Dugo, dugo vremena nije radio, ni trenirao, pa je ovo samo pitanje fitnesa. Nema špekulacija o njegovom dolasku ili nečem sličnom, izjavio je francuski stručnjak.

Još nije poznato da li će Beckham i gdje nastaviti svoju nogometnu karijeru.

'Samo pomažemo'

Ovaj 37-godišnji Englez imao je veoma uspješnu karijeru, tokom koje je igrao za Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy i italijanski AC Milan, te sakupio 115 nastupa za nacionalni tim, što je rekord za nekog igrača u polju.

Beckham je također odigrao veliku ulogu kao član delegacije koja se u Singapuru izborila da London dobije organizaciju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara prošle godine.

Nakon što je kazao kako neće biti angažmana Beckhama u Arsenalu, Wenger je upitan šta dobija tim time što je nogometaš tu.

„Ništa, samo pomažemo. Mi smo otvoreni svima onima koji se dobro ponašaju kada dođu kod nas“, rekao je.

Izvor: Agencije