Delta Holding će investirati 450 miliona eura

Delta dogovorila s Gradom Beogradom da će do kraja 2015. početi s izgradnjom tržnog centra Delta Planet na Autokomandi (Delta Holding)

Srbijanska Kompanija Delta Holding danas je najavila kako će do kraja ove godine započeti izgradnju nekretnina vrijednih blizu 400 miliona eura i objavila namjeru da uloži do 50 miliona eura u razvoj voćarstva i povrćarstva na jugu Srbije, javlja agencija Tanjug.

Potpredsjednik Delta Holdinga Dejan Jeremić, izjavio je u utorak kako je kompanija dogovorila s Gradom Beogradom da će do kraja 2015. godine početi s izgradnjom tržnog centra Delta Planet na Autokomandi.

“To će biti najveći šoping mol u regionu, koji će uvesti nove standarde u ovom delu Srbije”, rekao je on na konferenciji za novinare u Beogradu i najavio da će se krajem augusta početi izgradnja nove zgrade Delta Holdinga u blizini sadašnje zgrade kompanije u vrijednosti 35 miliona eura.

‘Interkontinental’ u Ljubljani i Beogradu

Delta Holding, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, trebao bi početi izgradnju hotela “Interkontinental” u Ljubljani, čija je vrijednost 35 miliona eura, kao i poslovnu zgradu i hotel “Interkontinental” u Beogradu, a ta investicija iznosila bi 110 miliona eura.

Jeremić je kazao kako je izgradnja hotela u glavnom gradu Slovenije dogovorena s gradskim vlastima i da bi gradnja trebala početi najesen te istakao da je s IHG grupom potpisan sporazum o upravljanju na 20 godina.

On je rekao kako su za sve ove investicije već osigurana sredstva i precizirao kako će to biti finansirano kombinacijom vlastitih sredstava i kredita.

Realizacija svih ovih investicija bi, kako je rekao, zaposlila 8.000 do 10.000 radnika.

Govoreći o poslovnim rezultatima Delta Holdinga u prvoj polovini godine, Jeremić je rekao da je u prvoj polovini godine poslovni prihod bio za 13,9 posto veći nego u istom periodu lani i da je iznosio 26,3 milijarde dinara (220 miliona eura), dok je u budžet Srbije u istom periodu uplaćeno 5,82 milijarde dinara (50 miliona eura).

U ukupnim prihodima kompanije najviše je učestvovao Delta Agrar sa 57 posto.

Najveći voćnjak u Jugoistočnoj Evropi

Potpredsjednik Delta Holdinga za operativne poslove je kazao kako ta kompanija planira uložiti 50 miliona eura u razvoj voćarstva i povrćarstva na jugu Srbije.

Plan je da se podignu zasadi na blizu 1.000 hektara, poput zasada jabuka koje Delta već ima u Čelarevu, a koji je najveći voćnjak u Jugoistočnoj Evropi.

“U ovom trenutku uspostavljeni su kontakti sa lokalnim vlastima u Leskovcu, a namera je da sledeći kontakt bude uspostavljen sa gradskim vlastima u Vranju”, rekao je Jeremić.

Izvor: Agencije