Demokrate odlučile objaviti svoj povjerljivi dokument o FBI-ju

'Memorandumu Nunes', koji je nazvan po republikanskom zastupniku Devinu Nunesu, predsjednik SAD-a je skinuo oznaku povjerljivosti (Arhiva)

Odbor Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država izjasnio se u ponedjeljak u korist objavljivanja povjerljivog dokumenta demokrata koji odbacuje optužbe predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i republikanskih zastupnika protiv Federalnog istražnog biroa.

“Glasanje je bilo jednoglasno za njegovo objavljivanje”, kazao je novinarima Adam Schiff, šef demokratske manjine u Odboru za obavještajna pitanja Predstavničkog doma.

Trump sada ima pet dana da razmotri zahtjev za objavljivanjem dokumenta demokrata.

‘Memorandum Nunes’

Taj zahtjev postavljen je nakon što su republikanci odlučili skinuti oznaku povjerljivosti sa vlastitog dokumenta o navodnoj zloupotrebi ovlasti FBI-ja i Ministarstva pravosuđa.

Memorandum koji su pisali republikanci u obavještajnom odboru kaže kako je istraga navodnog dosluha između Trumpove predsjedničke kampanje 2016. godine i Rusije proizvod političke pristrasnosti protiv Trumpa u FBI-ju i Ministarstvu pravosuđa.

“Memorandumu Nunes”, koji je nazvan po imenu republikanskog predsjednika odbora Devina Nunesa, predsjednik SAD-a je u petak skinuo oznaku povjerljivosti.

Izvor: Agencije