Deseci mrtvih u napadima na Assadove snage u Homsu

Deseci ljudi su poginuli, a veliki broj njih je ozijeđen u dva samoubilačka napada u Homsu za koje je odgovornost preuzela sirijska Fronta Fateh al-Sham, koja je ranije bila bliska Al-Kaidi.

Prema navodima Fronte Fath al-Sham, koje prenosi AFP, petorica njezinih pripadnika su sudjelovali u napadima u središtu grada.

Vojni izvori potvrdili su smrt najmanje 40 pripadnika vojske, a među žrtvama je veliki broj časnika. Po tim izvorima, ubijen je i zapovjednik Vojne obavještajne službe u Homsu.

Sirijska državna televizija prethodno je javila, da je u napadima poginulo 42 ljudi, uglavnom pripadnika obavještajnih službi.

“Više napadača je aktiviralo eksploziv kad su se približili sjedištima državne sigurnosti i vojnih obavještajnih službi u tom gradu u središnjem dijelu Sirije”, kazao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava za AFP.

Napad oružjem, pa eksploziv

Opservatorij navodi da su sigurnosne službe stavljene u stanje pripravnosti.

Zasad nije jasno jesu li samoubojice bile u automobilima.

Guverner provincije Homs, Talal Barzani, rekao je za AP da su se dogodile ukupno tri eksplozije, te da je ubijeno 20 ljudi, a ranjeno njih više desetaka.

Sirijska državna televizija javila je da su bombaši samoubojice prvo napali sjedišta sigurnosnih snaga vatrenim oružjem, a nakon sukoba su aktivirali eksploziv.

Izvor: Al Jazeera i agencije