Deseci povrijeđenih u sudaru vozova kod Novog Sada

Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač

Dvadeset dvije osobe povrijeđene su u sudaru putničkog i teretnog voza koji se u srijedu navečer dogodio u blizini Novog Sada, a među povrijeđenima nema životno ugroženih, izjavio je direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

On je za agenciju Tanjug rekao da je među povrijeđenim putnicima četvero zadobilo teže, a 18 putnika lakše povrede.

“Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou”, rekao je Živanović.

Udar u teretni voz

Kako je ranije javljeno, putnički voz udario je brzinom od 15 km/h u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Mašinovođa nije povrijeđen.

Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač

“Svi povređeni zbrinuti su na licu mesta i prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku”, rekla je za Blic Biljana Vasić, glasnogovornica Hitne pomoći u Novom Sadu.

Ona nije mogla precizirati stepen povreda.

Novosadski mediji objavili su videosnimak na kojem je prikazano kako se desetak vozila hitne pomoći kreće prema navodnom mjestu nesreće.

Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo i Kisač, u blizini Novog Sada.

Uviđaj je u toku, a na lice mjesta krenuli su predstavnici Željeznica Srbije.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti u potpunom je prekidu, javljaju beogradski mediji.

Izvor: Agencije