Didier Drogba potpisao za Galatasaray

Drogba trenutno brani boje Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija (Getty Images)

Nogometni reprezentativac Obale Slonovače Didier Drogba izjavio je u ponedjeljak navečer da je ponuda turskog Galatasaraya bila previše dobra da bi je mogao odbiti.

“Radujem se što ću ponovo imati priliku igratiu Ligi prvaka (LP), protiv najboljih evropskih klubova. Ponuda da igram u velikom klubu je bila takva da je nisam mogao odbiti”, rekao je on za internet stranicu Galatasaraya.

Bivši napadač engleskog Chelseaja i kineskog Shanghai Shenhua s istanbulskim klubom potpisao je ugovor na godinu i po.

Drogba je drugo veliko pojačanje Galatasaraya u zimskom prelaznom roku, a prije njega iz milanskog Intera je stigao holandski igrač sredine terena Wesley Sneijder.

Menadžerska agencija koja zastupa Drogbu saopćila je da će se nogometaš pridružiti novim klupskim saigračima čim završi obaveze s reprezentacijom Obale Slonovače na Kupu afričkih nacija.

Medijske priče

Drogba, 34-godišnji napadač, koji trenutno igra za svoju reprezentaciju na Afričkom kupu nacija, prošlog maja je preselio u Kinu, nakon što je pomogao timu sa Stamford Bridgea da osvoji LP.

On je ranije od Svjetske nogometne federacije (FIFA) tražio dozvolu da napusti kineski klub kao pozajmljeni igrač prije januarskog prelaznog roka, ali nije dobio odobrenje krovne kuće nogometa.

Potom se vratio u Chelsea, kako bi u bivšem klubu trenirao i ostao u formi pred afričko prvenstvo, čime su se pojačale medijske priče o njegovom povratku u Evropu.

Galatasaray će narednog mjeseca igrati protiv njemačkog Schalkea u osmini finala LP-a.

Izvor: Agencije