Dijelovi SAD-a bit će bez struje danima

Zbog jakih snježnih padavina, na sjeveroistoku SAD-a otkazani su mnogobrojni letovi i zatvorene škole (EPA)

Energetska kompanija Eversors saopštila je da će proći nekoliko dana pre nego što se napajanje električnom energijom vrati stanovnicima Masačusetsa, Konektikata i Nju Hempšira u SAD-u.

Kompanija je posredstvom Tvitera upozorila svoje korisnike, kojih je približno 3,5 miliona, da će bez struje biti nekoliko dana.

Portparol kompanije Majk Durand rekao je da će u nekim mestima morati da se ponovo izgradi čitav sistem napajanja, a da su štetu načinila stabla i bandere koji su pali.

Snijeg preko 60 centimetara

Druga oluja koja je pogodila severoistok SAD-a za manje od nedelje izazvala je prekid železničkih i metro linija na širem području Njujorka koje prevoze ljude na posao u grad.

AP prenosi da je sinoć zbog stabala koja je oluja oborila na prugu obustavljen saobraćaj na metro linijama ka severnim njujorškim predgrađima Harlemu i Hadsonu, kao i ka Nju Hejvenu u Konektikatu.

Navodi se da je otežan i železnički saobraćaj ka Long Ajlendu, a trenutno je obustavljena železnička linija Boston – Njujork.

U okrugu Vestčester i na Long Ajlendu više od 70.000 korisnika električne energije ostalo je bez struje, kao i u delovima okruga Orindž i Roklend.

Visina snežnog pokrivača nakon prolaska oluje iznosi više od 66 centimetara.

Proglašeno vanredno stanje

Zbog jakih snežnih padavina na severoistoku SAD-a otkazani su mnogobrojni letovi i zatvorene škole.

Desetine hiljada ljudi ostale su bez struje na području od Filadelfije do Njujorka, a više od 2.600 letova u tom regionu je otkazano.

Guverneri Nju Džerzija i Pensilvanije proglasili su vanredno stanje.

Izvor: Agencije