Dinamo u grupi s Bayernom, Arsenalom i Olympiacosom

Zagrebački Dinamo će snage ogledati s Bayernom, Arsenalom i Olympiacosom (EPA)

U najprestižnijem nogometnom natjecanju Starog kontinenta u skupini A igrati će Paris St. Germain, Real Madrid, Šahtar i Malmo.

U skupinu B ušli su PSV, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg, dok su u skupini C Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray i Astana.

Skupinu D čine Juventus, Manchester City, Sevilla i Borussia Moenchengladbach, dok će u skupini E igrati Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma i BATE Borisov.

Zagrebački Dinamo ušao je u jaku skupinu F, gdje će snage ogledati s Bayernom, Arsenalom i Olympiacosom.

U skupini G natjecat će se Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi Tel Aviv, dok će u naizgled najmanje atraktivnoj skupini H igrati Zenit, Valencia, Lyon, Gent.

Prvaci u prvom bubnju

Europska nogometna asocijacija je ove godine u ždrijebu promijenila sustav, pa su tako u prvom bubnju bili prvaci.

Posljednjih pet klubova koji su izborili nastup u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju bilo je poznato u srijedu, nakon uzvratnih susreta završne runde kvalifikacija.

Posljednji su u natjecanje po skupinama ušli Manchester United, Bayer Leverkusen, CSKA Moskva, BATE Borisov i Astana.

U utorak su Ligu prvaka izborili zagrebački Dinamo, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmo.

Izravan plasman u natjecanje po skupinama izborili su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Wolfsburg, Borussia Moenchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiakos.

Trener Dinama Zoran Mamić i nogometaši Marko Pjaca i Marko Rog zadovoljni su nakon ždrijeba LP-a.

Mamić: Poginut ćemo na terenu

“Moram priznati da sam prije ždrijeba rekao da ćemo igrati s Bayernom, Olympiakosom i Realom. Pogodio sam dva kluba, a izvukli smo i Arsenal. Čekaju nas odlične utakmice, sjajan nogomet, vjerujem pune tribine, a mi ćemo ‘poginuti na terenu’. Što će nam to donijeti, vidjet ćemo”, kazao je Mamić.

Usprskos teškoj, ali i atraktivnoj skupini, trener “Modrih” vjeruje da će njegovi odabranici „nekoga okrznuti“.

“Rekao sam već nakon Skenderbeua – i dalje vjerujem u to da ćemo nekoga ‘okrznuti’. Dat ćemo sve od sebe, bit ćemo bolji i pametniji nego što smo bili do sada, ali naravno, ne treba očekivati čuda”, poručio je trener “Modrih”.

“Igramo najskuplje natjecanje na svijetu, idemo zajedno svi skupa stvarati pozitivnu atmosferu, uživati što smo dio ovoga, a već sam rekao da ćemo dati apsolutno sve za što bolji rezultat, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti“, zaključio je Mamić.

Ponajbolji igrač Dinama u kvalifikacijama Marko Pjaca svjestan je kako je skupina teška.

“Grupa je teška, kao i svaka u LP-u. Bayern je megamomčad i sigurno se veselimo igrati protiv takve ekipe pred punim stadionom. Arsenal isto ne treba posebno predstavljanje, jer znamo o kakvoj se ekipi radi, a Olympiakos je ipak nešto slabiji od te dvije momčadi, ali su prvaci Grčke i odlična momčad. Što reći? Probat ćemo odigrati što bolje, dati sve od sebe i osvojiti bodove”, poručio je Pjaca.

Pred punim tribinama

Njegov imenjak Rog smatra kako je Dinamo izvukao atraktivnu skupinu i nada se kako će se utakmice igrati pred punim tribinama.

“Izvukli smo atraktivnu skupinu i bit će jako lijepo igrati pred punim stadionima, kod kuće i u gostima. Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe i probati ostvariti što bolji rezultat”, kazao je Rog.

Na pitanje osjeća li nervozu uoči starta elitnog natjecanja Starog kontinenta, Rog je dodao sa smiješkom: “Nervoza? Možda malo, ali prije svega su LP i ovakvi protivnici takav motiv da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum.“

Bayernov kapetan Philipp Lahm poručio je kako jedva čeka utakmice u Zagrebu i Pireju jer očekuje sjajnu atmosferu na tribinama.

“Zadovoljan sam ždrijebom, ponovo ću vidjeti svoje prijatelje iz reprezentacije Pera Mertesackera i Mesuta Ozila koji igraju za Arsenal. Radujem se i utakmicama u Zagrebu i Pireju jer će zasigurno biti sjajna atmosfera na tribinama,” kazao je kapetan bavarskog sastava.

Xabi Alonso je izjavio kako je već igrao u Zagrebu i Pireju i kako Bayernu neće biti lako.

“U Zagrebu sam igrao u dresu Reala, a protiv Olympiakosa u dresu Liverpoola. Bit će to teška i neugodna gostovanja,” poručio je Alonso.

Izvor: Agencije