Disciplinski postupak protiv KK Budućnost

Blizu 20 osoba povrijeđeno je u neredima koji su se u nedjelju večer desili u Sportskom centru “Morača” u Podgorici, gdje su se sukobili policija i navijači uoči košarkaške utakmice između Budućnosti i Partizana.

Početak utakmice odgođen je na pola sata, a neredi su nastavljeni i van sale.

Dok uprava domaćina tvrdi da je učinila sve da osigura utakmicu, čelnici ABA lige pokrenuli su disciplinski postupak protiv Budućnosti.

Sve osim sport

Početak košarkaške utakmice u Morači ličio je na sve osim na sport. Inicijalne verbalne razmjene među navijačima ubrzo je zamijenio fizički sukob.

Navijači Budućnosti “Varvari” upali su na teren i krenuli ka navijačima Partizana.

Policija je zbog nereda prvo ispraznila tribinu gostujućeg tima, a zatim, uz upotrebu sile, uklonila i navijače Budućnosti iz sale, javlja iz Podgorice Al Jazeerina reporterka Milica Marinović.

Pritom je lakše povrijeđeno dvadesetak osoba – navijača, policajaca, članova osiguranja i gledalaca.

Košarkaši su se povukli sa terena, a početak utakmice odgođen je za pola sata.

Građani glavnog grada razočarani su onim što se desilo.

Neredi su se nastavili i van hale, gdje su polomljena stakla na policijskom i na još nekoliko vozila na obližnjem parkingu.

Disciplinski postupak

Dok u upravi Budućnosti tvrde da su uradili sve da osiguraju utakmicu, čelnici ABA lige pokrenuli su disciplinski postupak protiv tima, koji je smatraju odgovoran za lošu organizaciju događaja.

Iz policije su kazali da će, na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera, utvrditi ko je još odgovoran za incidente u dvorani i van nje i privesti te osobe.

O rezultatu utakmice – 81:62 za Partizan – gotovo da niko ne priča.

Osim pokojeg slomljenog parčeta stakla ispred “Morače”, u ponedjeljak gotovo da nema tragova nedjeljnog incidenta. Međutim, posljedice i odgovornost tek će se utvrđivati.

Izvor: Agencije