Djeca Srebrenice dobit će novi vrtić

Rok za dovršetak ugovorenih radova jest pet mjeseci (Tanjug)

Srebrenica će uskoro dobiti novi vrtić i početi rekonstrukciju jedne od frekventnih gradskih prometnica.

Početak radova simboličnim polaganjem kamena temeljca označili su Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije, koordinatorica UN-a i UNDP-a u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu te Mladen Grujičić, načelnik općine Srebrenica.

Mihajlović je tom prilikom istaknula kako je novi vrtić u Srebrenici samo jedan od projekata koje Srbija radi s Bosnom i Hercegovinom.

“U septembu ćemo ponovo doći ovde i tada će, verujem, biti izgrađeno i opremljeno obdanište. Ono što je naš zajednički zadatak jeste da stvorimo nova radna mesta”, rekla je Mihajlović.

Prema njenim riječima, djeci se, osim vrtića, mora osigurati i budućnost kroz posao, što se postiže infrastrukturnim projektima.

Vlada Republike Srbije donirala je 2015. godine pet milijuna eura Srebrenici, od čega je dva milijuna usmjereno u općinski proračun, a tri milijuna za projekte značajne za revitalizaciju javnih objekata i infrastrukture u Srebrenici. Među njima su i izgradnja vrtića i rekonstrukcija cestâ, dviju proizvodnih hala i drugi infrastrukturni projekti.

Za zajedništvo djece i ljudi

Načelnik Grujičić istaknuo je da izgradnja dječjeg vrtića predstavlja zajedništvo djece i ljudi, Srba i Bošnjaka, u Srebrenicii da će u suradnji s Vladom Srbije i drugim vladama nastaviti s novim projektima.

“Obdanište je simbol za Srebrenicu jer smo u proteklom periodu izgubili mnogo u ljudstvu i to moramo da nadoknadimo kroz nova rađanja, kroz djecu i stvaranja boljih uslova za tu populaciju”, rekao je Grujičić.

“Poznato je da je zdrav razvoj i rast u djetinjstvu temelj budućnosti i razvoja društva. Jako sam zadovoljna što smo ovo ostvarili u suradnji s Vladom Srbije i Općinom Srebrenica. UNDP će uvijek biti partner na projektima važnim za budućnost”, rekla je Sinanoglu.

Općinske vlasti u Srebrenici ove godine planiraju i sanaciju sportskog terena, lokalnih cesta, elektrifikaciju, formiranje nacionalnog parka i druge projekte.

Rok za završetak radova na gradskoj prometnici koja će biti sanirana te izgradnji novog vrtića jest pet mjeseci.

Izvor: Agencije