Dječaci spašeni iz tajlandske špilje izašli iz bolnice

Dječaci, Tajland, Bolnica
Dječaci su od prošlog tjedna bili u klinici Chiang Rai otkad su izvučeni iz kompleksa špilja Tham Luang (EPA)

Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener, koji su spašeni iz poplavljene špilje na sjeveru Tajlanda, izašli su iz bolnice. 

Oni su od prošlog tjedna bili u klinici Chiang Rai otkad su izvučeni iz kompleksa špilja Tham Luang.

Dječaci će se tijekom dana pojaviti prvi put u javnosti na tiskovnoj konferenciji i odgovarati na pitanja o tome što su proživjeli, prenosi agencija Hina BBC.  

Nakon toga vratit će se kući svojim obiteljima.

Prošlog je tjedna objavljeno da se dječaci i njihov trener dobro oporavljaju fizički i mentalno te da će ovoga tjedna biti otpušteni iz bolnice.

Dramatična akcija spašavanja

Posljednja skupina koju je činilo dvanaest članova nogometnog tima “Veprići” i njihov dvadesetpetogodišnji trener, iz špilje je sigurno izvučena prošli utorak navečer čime je okončana trodnevna operacija dramatičnog spašavanja nakon više od dva tjedna neizvjesnosti. 

Dječaci u dobi od jedanaest do 16 godina te njihov 25-godišnji trener planirali su istražiti kompleks špilja na sjeveru Tajlanda, sat vremena nakon treninga 23. lipnja. No, monsunske kiše poplavile su prolaze, pa su ostali zatočeni sve dok ih dvojica britanskih ronilaca nisu otkrila 2. srpnja.

Svi su spašeni u operaciji koju tajlandske vojske i međunarodnog tima speleoloških ronilaca, što je izazvalo radost i olakšanje u cijelom svijetu.

Izvor: Agencije