Dječak s najlon-dresom sanja susret s Messijem

Otac Ali Ahmet kaže da je bio tužan jer sinu nije mogao kupiti dres, ali da je to učinio prije nekoliko mjeseci (Anadolija)

Homen Ali, dječak koji je pažnju svjetske javnosti privukao fotografijom improviziranog dresa Lionela Messija od plastične vrećice, tvrdi kako mu je najveći san da izbliza vidi svog nogometnog miljenika, piše agencija Anadolija.

Ali, 10-godišnji dječak sa popularne fotografije, na kojoj nosi dres od plastične vrećice s natpisom “Messi” i brojem 10, živi u selu Kesera, kod grada Duhoku, u Samoupravnoj kurdskoj regiji na sjeveru Iraka.

“Moj otac nije imao novca da mi kupi dres, pa mi ga je starija sestra prije dvije godine napravila od vrećice. Na njemu je bojom za obuću napisala Messijevo ime i broj”, kazao je Ali, čiji otac je pripadnik kurdskih oružanih snaga Peshmerge.


Fotografija koja je obišla svijet [Twitter/CCTV News]

Ističući kako u blizini svoje kuće nema adekvatnih nogometnih terena, Ali je kazao da s vršnjacima u selu igraju nogomet na blatnjavim i prašnjavim livadama.

“Stalno gledam Messijeve utakmice i pokušavam imitirati njegove poteze. Nadam se da ću ga jednog dana vidjeti i izbliza. Kao sva djeca, i ja sanjam da budem nogometaš”, rekao je Ali i dodao kako mu je želja da ode u nogometnu školu Barcelone i vidi Messija.

Kampanja potrage

U razgovoru s novinarom agencije Anadolija, Alijeva sestra Helin je istakla kako nije ni sanjala da će to parče najlona od kojeg je bratu napravila Messijev dres izazvati toliko pažnje u svijetu.

Tvrdi da ne znaju ko je napravio fotografiju objavljenu na internetu.

Njihov otac Ali Ahmet kaže da je bio tužan jer sinu nije mogao kupiti dres, ali da je to učinio prije nekoliko mjeseci.

Španski mediji su ranije objavili da je argentinski nogometaš Lionel Messi posredstvom društvenih mreža pokrenuo kampanju da se pronađe dječak s dresom od plastične vrećice.

Izvor: Agencije