Đoković bez povrede nakon pada ograde

Đoković polako napustio teren i otkazao konferenciju za novinare, ali je nešto kasnije bez problema nastupio u igri mješovitih parova (Getty Images)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković prošao je bez teže povrede nakon što mu je na nogu u australskom Perthu, nakon što je izborio pobjedu za Srbiju protiv Italije u Hopman kupu u ponedjeljak, pala zaštitna ograda.

Đoković, koji je u Australiju stigao tek dan ranije nakon što je osvojio egzibicijski turnir u Abu Dhabiju, bez većih problema je savladao Italijana Andreasa Seppija (6:3, 6:4).

Nakon meča, teniser iz Srbije je počeo davati autograme mladim ljubiteljima „bijelog sporta“, ali je zaštitna ograda između sportaša i navijača, zbog velike gužve, popustila i pala mu na noge.

Uvjerljiva Ivanović

Đoković je potom polako napustio teren i otkazao konferenciju za novinare, ali je nešto kasnije bez problema nastupio u igri mješovitih parova.

„Dobro sam. Malo sam bio šokiran, ali mi je drago da su djeca, koja su bila kod ograde, dobro“, kazao je.

Teniser iz Srbije, koji će narednog mjeseca pokušati osvojiti treći uzastopni naslov najboljeg na Australian Openu, ubilježio je 10. pobjedu u isto toliko duela sa Seppijem.

Prije duela muškaraca, prvi meč teniskog obračuna Srbije i Italije odigrale su teniserke, a impresivan nastup imala je Ana Ivanović koja je sa 6:0, 6:4 savladala Francescu Schiavone.

U posljednjem ogledu, duel mješovitih parova pripao je Italiji rezultatom 7:6, 6:4.

Izvor: Agencije