Ðoković: Jedna od najboljih godina u životu i karijeri

Prvi teniser svijeta Novak Ðoković izjavio je u nedjelju da mu je 2015. godina jedna od najboljih na sportskom, ali i životnom planu.

On je ovo kazao nakon što je uspješno počeo odbranu titule završnog Mastersa u Londonu, u kojem nastupa osam najboljih igrača na svijetu, prepustivši samo dva gema Japancu Keiju Nishikoriju, za nešto više od sat vremena igre – 6:1, 6:1.

“Bez dileme, nalazim se u jednoj od najboljih godina u karijeri, ali i života. Oženio sam se i postao otac, a to su trofeji koji mi najviše znače. Te stvari pozitivno su uticale na moju igru i karijeru. Prethodnih godina imao sam dosta uspeha, ali ništa od toga ne bi mogao bez sjanog tima koji imam”, rekao je Ðoković i dodao da mu teško padaju slike iz Pariza poslije terorističkih napada.

Prvi favorit turnira

Ðokoviću je poslije meča uručen pehar za najboljeg igrača ove godine, u kojoj je srušio nekoliko rekorda.

Đoković je na startu Mastersa u Londonu “demolirao” nedovoljno zaliječnog Nishikorija, koji je uspio osvojiti tek dva gema u meču.

Bila je to peta pobjeda tenisera iz Srbije u sedam duela s Nishikorijem.

Đoković je branilac naslova i prvi favorit osam miliona dolara vrijednog Mastersa, a u njegovoj grupi se nalaze Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych.

U drugoj grupi su Škot Andy Murray, Švicarac Stan Wawrinka te Španci Rafael Nadal i David Ferrer.

Izvor: Al Jazeera i agencije