Đoković prepustio samo dva gema Čiliću

Lakše nego što se očekivalo Đoković je potpuno razbio igru protivnika (Reuters)

Najbolji tenisač svijeta Novak Ðoković furiozno je počeo obranu titule na završnom turniru sezone u Londonu svladavši večeras, u prvom kolu A skupine na Mastersu, hrvatskog predstavnika Marina Čilića rezultatom 6:1, 6:1 u setovima.

Ðoković je briljirao u večerašnjem meču, ne prepustivši Čiliću ni minimum nade da može do iznenađenja.

Čilić je dobio uvodni gem, a potom je Ðoković potpuno zagospodario terenom, osvojio šest gemova uzastopno i lako poveo u setovima, da bi u nastavku slika bila nepromijenjena.

Srpski tenisač bio je nezaustavljiv i vrlo raspoložen za igru, tako da je publika u O2 Areni mogla uživati u njegovim majstorijama.

I Wawrinka lako protiv Berdycha

Lakše nego što se očekivalo potpuno je razbio igru protivnika i superiorno izborio 11. pobjedu u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja nakon nepun sat borbe.

Trijumfom protiv Čilića Ðoković je prišao korak bliže obrani prvog mjesta na ATP listi, a osigurat će je ukoliko zabilježi još dvije pobjede.

U prvom susretu skupine A Švicarac Stan Wawrinka je nadigrao Čeha Tomaša Berdycha, identičnim rezultatom (6:1, 6:1), u susretu koji je trajao manje od sat vremena.

Susreti drugog kola u skupini A igrat će se u srijedu – Čilić će igrati protiv Berdycha, dok će se u drugom susretu sastati Wawrinka i Đoković.

Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 6,5 milijuna dolara.

Izvor: Agencije