Đoković završio nastup na Australian Openu

Branilac titule na Australian Openu Novak Ðoković završio je učešće u drugom kolu u Melbourneu nakon što je izgubio od 117. tenisera svijeta Denisa Istomina iz Uzbekistana 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Ðoković je prvi put od 2008. godine ispao u drugom kolu, kada je eliminiran na Wimbledonu, i ujedno ispustio šansu da novom titulom u Melbourneu postane rekorder.

Napravio je 72 neiznuđene greške protiv tenisera od koga je u dosadašnjih pet duela izgubio samo jedan set, dok je Istomin ostvario najveću pobjedu u karijeri nakon gotovo pet sati igre.

Đoković: ‘Istomin radio sve što je potrebno’

“Istomin je bio veoma agresivan, precizan, ništa nisam mogao da uradim. Moram da mu čestitam na pobedi. Bio je ovo jedan od onih dana kada se ne osećam dobro na terenu, nije mi bilo prijatno posle četiri i po sata. Ipak, sve je to sport. Posle preokreta i vođstva 2:1 u setovima za mene izgledalo je da sam uspeo da igram znatno bolje, ušli smo u četvrti set, ali je Istomin radio sve ono što je potrebno da pobedi”, rekao je Ðoković nakon meča.

Istomin se u narednoj rundi sastaje s 31. teniserom svijeta Pablom Carrenom Bustom iz Španije, koji je ranije izbacio Britanca Kylea Edmunda rezultatom 6:2, 6:4, 6:2.

Australian Open igra se za nagradni fond od 37,5 miliona dolara.

Izvor: Agencije