Domaći poraz Uniteda na otvaranju prvenstva

Ni odličan gol Rooneyja nije pomogao Manchester Unitedu (AP)

Na otvaranju nove sezone engleskog nogometnog prvenstva, Manchester United je, predvođen novim menadžerom Louisom van Gaalom, na Old Traffordu izgubio od Swansea Cityja 1:2, čime je prvi put nakon 42 godine otvorio prvenstvo domaćim porazom.

Golove za prvu ligašku pobjedu Swansea na Old Traffordu u povijesti dali su Ki Sung-Yueng i Gylfi Sigurdsson, dok je strijelac za United bio Wayne Rooney.

Sigurdssonu je to bio osmi gol u dresu velškog kluba, pri čemu sedmi na gostovanjima.

Ovim porazom, prvim službenim za Van Gaala na klupi “Crvenih vragova”, United je produžio agoniju koja traje od prošle sezone, kada je pod vodstvom Davida Moyesa zauzeo tek sedmo mjesto.

Van Gaal traži pojačanja

Nakon utakmice, Van Gaal nije skrivao razočaranje, te je napomenuo kako su ekipi “hitno potrebna pojačanja u obrani”.

“Nismo bili na onoj razini kao na pripremnim utakmicama. Bili smo loši u obrani, ali i igra cijele momčad nije bila dobra. Nismo iskoristili nekoliko dobrih prilika nakon izjednačenja i to je bila naša najveća pogreška”, istaknuo je Van Gaal.

“Potrebna su nam pojačanja u obrani, što sam već nekoliko puta ponovio. Nismo izgledali kao momčad i ovo je veliko razočaranje. Bio je to loš dan za sve nas”, zaključio je Van Gaal.

United je ovoga ljeta potrošio 73 milijuna eura na pojačanja, angažiravši napadača Southamptona Lukea Shawa i braniča Athletic Bilbaoa Andera Herreru.

Slabi domaćini

Na otvaranju nove sezone engleskog nogometnog prvenstva domaćini su u šest susreta osvojili samo dva boda.

Hull City je u gostima pobijedio Queens Park Rangers 1:0, pogotkom Jamesa Chestera.

West Ham je na svom terenu izgubio od Tottenhama 0:1, iako su “čekičari” u 30. minuti imali jedanaesterac i igrača više, jer je Kyle Naughton dobio crveni karton zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Pobjednički gol za Tottenham dao je Eric Dier u sudačkoj nadoknadi.

I Stoke City, u kojem brani bh. reprezentativac Asmir Begović, minimalno je porazila na svom terenu Aston Villa, a strijelac jedinog pogotka bio je Andreas Weimann.

Leicester City i Everton odigrali su 2:2. Golove za domaćina postigli su Leonardo Ulloa i Chris Wood, dok su za goste precizni bili Aiden McGeady i Steven Naismith.

Istim rezultatom završen je i susret West Bromwich Albiona i Sunderlanda. Dva puta se u strijelce za domaću ekipu upisao Saido Berahino, a za Sunderland golove su dali Lee Cattermole i Sebastian Larsson.

U posljednjoj utakmici večeri, Arsenal je na svom terenu pobijedio Crystal Palace rezultatom 2:1, no do pobjede je stigao tek u sudačkoj nadokadi vremena.

Poveli su gosti, golom Bredea Hangelanda, a izjednačio je Laurent Koscielny. Tri boda Arsenalu donio je Aaron Ramsey.

U nedjelju igraju Liverpool – Southampton i Newcastle – Manchester City, a u ponedjeljak Burnley – Chelsea.

Izvor: Al Jazeera i agencije