Donald i Melania Trump nominirani za Zlatne maline

Američki predsjednik nominiran je za najgoru glavnu mušku ulogu, a njegova supruga za najgoru sporednu žensku ulogu (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania nominirani su za “Zlatne maline”, “nagrade” za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega, javlja Reuters.

Trump je nominiran za najgoreg glumca za “cameo” uloge u dvama dokumentarcima prošle godine – Death of a Nation redatelja Dinesha D’Souza i Fahrenheit 11/9 Michaela Moorea.

Melania Trump i bliska Trumpova suradnica Kellyanne Conway nominirane su za sporedne uloge za arhivske snimke korištene u Fahrenheitu 11/9.

Trump već ima “Zlatnu malinu” iz 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu Ghosts Can’t Do It s Bo Derek. 

‘Upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature’

Neuspješni mafijaški film Johna Travolte Gotti i posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu Holmes & Watson dobili su najviše nominacija, njih šest. U obrazloženju nominacija za najgore glumce, navedeno je kako su Will Ferrell i John C. Reilly, koji glume Holmesa i Watsona, “upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature”.

Gotti, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominiran je za najgori film, scenarij i najgori glumački par kojeg čine John Travolta i njegova supruga Kelly Preston.

Za najgoreg glumaca nominirani su i Johnny Depp, koji je posudio glas u animiranom filmu Sherlock Gnomes, te Bruce Willis za ulogu u filmu Death Wish.  

Za najgoru glumicu nominirane su Jennifer Garner (Peppermint), Amber Heard (London Fields), Melissa McCarthy (The Happytime Murders i Life of the Party), Helen Mirren (Winchester) i Amanda Seyfried (The Clapper).

Suprotnost nagradi Oscar

Za najgori film nominirani su, osim Gottija i Holmesa & Watsona, još i The Happytime Murders, Robin Hood i Winchester.

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

Za nominirane i dobitnike glasa najmanje 1.000 članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti mogu internetskim putem. 

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada košta pet dolara.

Izvor: Agencije