‘Drugo lice svijeta’ moto 34. Sarajevske zime

Festival će naredne godine biti održan od 7. februara do 21. marta (Sarajevska zima)

Direkcija Sarajevske zime najavljuje za iduću godinu taj međunarodni festival kao jedinstvenu kulturnu, sportsku i turističku manifestaciju pod motom “Drugo lice svijeta”.

Direkcija je primila više od stotinu aplikacija sa svih kontinenata za učešće na 34. Sarajevskoj zimi naredne godine.

Program, tradicionalno i spektakularno otvaranje na trgu Narodnog pozorišta i karneval Maske svijeta 34. Sarajevske zime bit će predstavljeni 21. decembra ove godine multimedijalnim projektom Winter saga SWF 2018. na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini, u centrima Skenderija i Zetra i u srcu Baščaršije kod Sebilja, kao i na mjestu izgradnje koncertne dvorane na Marijin Dvoru, u Zemaljskom muzeju BiH i prostoru Austrijske kuće, prvom sjedištu Sarajevske zime.

Povodom priprema, direktor Festivala Ibrahim Spahić ističe da su u kreativnom timu za izbor i realizaciju programa eksperti za sve oblasti umjetnosti.

Sarajevska zima je Art festival i član Evropske Asocijacije Festivala (EFA) te je posvećen umjetnicima, publici i medijima.

Baština savremene umjetnosti

Program 34. izdanja koncipiran je tako da prezentira baštinu savremene umjetnosti i i budućnost modernog svijeta.

Festival će naredne godine biti održan od 7. februara do 21. marta.

Autorica vizuelnog identiteta 34. Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima je dizajnerica Mila Melank, a autor crteža akademski slikar Mensur Porović.

Autor muzike za Festival je Eric Breton, a spota SWF 2018 Kai David Melank.

Izvor: Agencije