Dubrovnik: U februaru počinje snimanje filma Robin Hood: Origins

Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta (Reuters)

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u ponedjeljak se ponovno sastao s izvršnim producentom filma Robin Hood: Origins, E. Bennettom Walshom koji mu je predstavio završne nacrte scenografije, saopćili su iz Grada Dubrovnika, prenosi agencija Hina.

Također su najavili kako će snimanje početi u drugoj polovini februara 2017. godine.

Na sastanku je bilo riječi o posljednjim detaljima produkcije prvog filma planirane trilogije, koja će Dubrovnik nakratko pretvoriti u srednjovjekovni Nottingham.

Snimanje će početi u drugoj polovini februara naredne godine, a prvi scenografski elementi i kulise počet će se postavljati već u decembru, najprije u prostoru ispod mosta na Pločama.

Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

Oskarovci na Stradunu

Walsh je na sastanku istakao kako su se za južni hrvatski grad odlučili zbog niza do sada realiziranih projekata.

„Da nismo pronašli Dubrovnik, zaista nisam siguran kako bi neki drugi grad mogao predstavljati adekvatnu alternativu“, rekao je izvršni producent filma.

Inače, budžet prvog nastavka Robin Hood: Origins, svojevrsnog „prequela“, odnosno prethodnika poznate priče o legendarnom engleskom junaku, iznosi približno 90 miliona američkih dolara, dok je za marketing i promociju planirano dodatnih 100 miliona.

Sredinom ove godine obavljeno je kako bi u filmu trebali glumiti oskarovci Leonardo DiCaprio i Jamie Foxx.

Robin Hood: Origins zamišljen je kao najmračnija ekranizacija priče o nesebičnom junaku iz Šervudske šume, a režirat će ga Otto Bathurst, dok scenarij potpisuje Joby Harold.

Izvor: Agencije