Dubrovnik: Za ‘Robina Hooda’ prijavljeno 1.100 statista

Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham (Reuters)

Za snimanje filma Robin Hood: Origins, koji će se snimati u Dubrovniku, prijavilo se gotovo 1.100 statista, rekao je menadžer za lokacije kompanije Pakt media Dean Tošović.

On je dodao će za potrebe filma vjerovatno biti angažirano od 700 do 800 statista te da se razgledavaju još neke lokacije za snimanje u Dubrovniku, prenosi Hina.

“Imamo 1.100 prijavljenih ljudi”, rekao je Tošović i dodao kako će vjerovatno angažirati njih dvije trećine te da su ispunjeni zahtjevi za specifične grupe statista, poput blizanaca i slično.

Dolazak glumaca

Audicija za statiste održana je prošle sedmice, a, prema neslužbenim navodima, njihov će honorar biti blizu 250 kuna (34 eura) po danu snimanja.

Već je najavljen dolazak velikih glumaca, poput oskarovaca Jamieja Foxxa, Tarona Egertona i drugih, a Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham.

Snimanje počinje 20. februara i trajat će do 5. marta, a snimat će se na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na dijelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčete te u Posatu.

Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata jest i slavni glumac Leonardo DiCaprio, koji bi, prema neslužbenim informacijama, također trebao doći u Dubrovnik.

Za film je predviđeno 90 miliona dolara, a dodatnih 100 miliona dolara uložit će se u njegovu promociju.

Izvor: Agencije