Đukanović odgovorio Nikoliću na tvrdnje o CG

Milo Đukanović je rekao da se ne kaje što je radio na ozdravljenju odnosa sa Srbijom (Tanjug)

Crnogorski premijer Milo Đukanović začuđen je izjavom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Crna Gora svjesno poništava svoju samostalnost i da se pokazuje kao država koja će sve prihvatiti da bi ušla u NATO.

Kako su prenijeli mediji u Srbiji, Nikolić je u intervjuu ruskoj agenciji Sputnjik kazao i da, za razliku od Crne Gore, Srbija nije država s kojom se može igrati, dodajući da je Crna Gora izabrala put članstva u Evropsku uniju i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima s kojima su te organizacije u sukobu.

Nikolić je rekao i da Crnu Goru ne treba porediti sa Srbijom, koja ima svoje interese, prava i vijekovna prijateljstva.

Đukanović je novinarima kazao da nije sasvim upoznat s tim razgovorom, te da nije u prilici pročitati šta je zapravo predsjednik Srbije kazao.

“Ako je tačno ono što je do sada preneseno u medijima, ne mogu se ne začuditi i ne primijetiti da je u pitanju neki novi ton s visoke državne adrese u Beogradu prema Crnoj Gori, koji se razlikuje od onih koje smo imali u komunikaciji tokom prethodnih godina”, kazao je Đukanović.

Put eurointegracija

On je rekao da se ne kaje što je radio na ozdravljenju odnosa sa Srbijom te da će nastaviti raditi na tome, a da Crnu Goru ne može pokolebati na njenom putu nikakva izjava, pa ni ta Nikolićeva, ako je tačna.

Podgorica će nastaviti put eurointegracija, rekao je, naglasivši da je Crna Gora najrazvijenija privreda regije i lider evropskih integracija.

“Ne kao solo igrač, već kao kompozicija čiji su dijelovi sve druge države Zapadnog Balkana koje imaju isti cilj, a mi smo ispred njih. Danas smo u NATO-u, među 29 najrazvijenijih zemalja svijeta. Niz izbora iza nas pokazali su da je takva naša politika dobila podršku građana”, dodao je on.

“Mislim da nema mnogo prostora za brigu o tome kamo ide Crna Gora jer ona  pametno i prijateljski razvija najbolje odnose sa svim svojim susjedima”, zaključio je Đukanović.

Izvor: Agencije