Ðukanović vjeruje u pobjedu u prvom krugu

Milo Đukanović kaže da je spreman biti dio odgovornog tima državne politike Crne Gore (EPA)

Milo Ðukanović, aktuelni predsjednik najutjecajnije vladajuće Demokratske partije socijalista, kandidat je te stranke na predsjedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 15. aprila, jednoglasna je odluka Glavnog odbora stranke.

Ðukanović je u prvoj izjavi nakon sjednice rekao da je počastvovan odlukom najviših partijskih organa da bude predsjednički kandidat te dodao da je ta odluka izraz njegove odgovornosti prema onome što su, kako je rekao, tekovine i potrebe budućeg razvoja zemlje, prenosi Tanjug.

“Moja lična orijentacija je bila drugačija”, kazao je Ðukanović.

On je naveo da je stabilnost regije na iskušenju te da je teže dostižna perspektiva Evropske unije za Balkan.

‘Dodatna mudrost i odgovornost’

“Potrebno nam je dodatne mudrosti i odgovornosti”, rekao je i poručio da su u stranci prepuni optimizma.

Iako je do izbora ostalo manje od mjesec dana, Ðukanović kaže da DPS nije okasnio i da ima dovoljno vremena za završnicu kampanje.

“Građani o nama dosta znaju, spremni smo za fer političku utakmicu, nemamo u planu druge kandidate, niti da se nadmećemo. Imamo namjeru da u kampanji predstavimo naša ostvarenja, i to kako mi vidimo mogućnosti budućeg razvoja ekonomije i demokratije u narednih pet godina”, kazao je Ðukanović, prenio je portal Radio-televizije Crne Gore.

Lider DPS-a vjeruje da će izborna trka biti završena već u prvom krugu.

“Ja sam, kao i moje kolege iz Glavnog odbora [DPS-a], ubijeđen da smo u stanju da zadovoljimo u maksimalnoj mjeri očekivanja crnogorske biračke javnosti 15. aprila i da ćemo biti dovoljno ubjedljivi da pobijedimo već u prvom izbornom krugu, da na taj način prištedimo energiju za neke nove izazove, i vjerujem da ću biti u stanju da nakon takve pobjede doprinosim daljem razvoju demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore”, kazao je Ðukanović.

Naveo je da je spreman biti dio odgovornog tima državne politike Crne Gore te da zna šta su ovlaštenja predsjednika Crne Gore.

Rok za podnošenje kandidatura 26. mart

Državna izborna komisija potvrdila je do sada predsjedničke kandidature Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića i Marka Milačića.

Učešće na izborima su najavili Mladen Bojanić, Draginja Vuksanović, Goran Danilović i Dragan Hajduković.

Kandidaturu je povukao Ðorđije Blažić, koji je podržao Mladena Bojanića.

Rok za podnošenje kandidatura za predsjednika Crne Gore je 26. mart.

Izvor: Agencije