Dvoje djece tužilo Malaysia Airlines i Vladu

Do sada najskuplja potraga u historiji avijacije počela je 18. marta (Reuters)

Dvoje malezijske djece je tužilo kompaniju Malaysia Airlines i Vladu te zemlje zbog gubljenja oca na letu MH 370.

Ovo je prva tužba koju je podnijela obitelj misteriozno nestalih putnika prije osam mjeseci.

Jee Kinson (13) i Jee Kinland (11) optužili su Odjel za civilno zrakoplovstvo za nemar, jer nije stupilo u kontakt s avionom u razumnom vremenu, nakon što je letjelica nestala s radara tijekom leta od Kuala Lumpura prema Pekingu, prenosi Srna.

Uznemirenje, bol, gubitak podrške…

Avion je nestao 8. ožujka sa 239 putnika i članova posade.

Tužba je podnesena pred Visokim sudom u Kuala Lumpuru, a u njoj se tvrdi da kompanija nije poduzela sve neophodne mjere kako bi omogućila sigurnost leta, prenio je AP.

U tužbi su kao odgovorni imenovani direktori Odjela za zrakoplovstvo i imigraciju, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva Malezije te Vlada.

Njima se stavlja na teret da su pokazali nemar i prekršili pravila službe.

“Čekali smo osam mjeseci. Poslije razgovora s raznim stručnjacima, vjerujemo da imamo dovoljno dokaza za snažan slučaj. Neprihvatljivo je da tako veliki avion nestane u ovom dobu tehnologije”, rekao je odvjetnik podnositelja tužbe Arunan Selvaraj.

Dječaci traže odštetu zbog mentalnog uznemirenja, emotivnog bola i gubitka podrške poslije nestanka njihovog oca Jee Jing Hanga.

Sudbina aviona nerazjašnjena

Hang je vodio jednu internetsku tvrtku i mjesečno zarađivao blizu 5.200 dolara.

Odvjetnik je rekao da je na sudu da odredi iznos nadoknade.

Sudbina aviona Malaysia Airlinesa i dalje je nerazjašnjena.

Na temelju nekih podataka sa satelita, postoje indicije da se u južnom dijelu Indijskog oceana srušio jedan avion, ali sve do danas nedostaje konkretan trag.

Dosad najskuplja potraga u povijesti zrakoplovstva počela je 18. ožujka na prostoru površine veće od 4,5 milijuna četvornih kilometara.

Izvor: Agencije