Oglasi

Džajić i zvanično predsjednik Crvene zvezde

Na izbore, održane u dva dana na Marakani, izašlo 1.824 od 7.669 upisanih članova beogradskog kluba.
Džajić će drugi put zaredom u karijeri na predsjedničku dužnost stupiti u subotu, kada će biti održana sjednica Skupštine klubaTanjug

Legenda fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i zvanično je u srijedu izabran za predsjednika „crveno-belih“, nakon što su saopćeni rezultati izbora koji su u prethodna dva dana održani na beogradskom stadionu Marakana, prenosi agencija Tanjug.

Džajić će drugi put zaredom u karijeri na predsjedničku dužnost stupiti u subotu, kada će biti održana sjednica Skupštine kluba, koja će verificirati rezultate izbora.

Predsjednik Izborne komisije Matija Radojičić na konferenciji za medije u srijedu rekao je da je na izbore izašlo 1.824 od 7.669 upisanih članova, a da je Džajić dobio 1.792 glasa, što je 90,5 posto glasova izašlih birača.

„Lično sam izuzetno zadovoljan izlaznošću s obzirom na sve prateće okolnosti. Pre svega mislim na to što je postojao samo jedan kandidat i što je bilo jasno da je i jedan glas dovoljan za izbor. Takođe, bili su u pitanju radni dani i za razliku od prethodnih izbora glasalo se samo u Beogradu. Mnogo je važnije što je Džajić dobio toliku podršku“, kazao je Radojičić.

"Kulturna atmosfera"

On je dodao da se izborni proces na Marakani odvijao bez problema, u normalnoj i kulturnoj atmosferi i da su tome dodatno doprinijeli članovi biračkog odbora.

„Možda je simbolično to što je na današnji dan, na Svetog Nikolu, Džajić postao predsednik, a svi znamo da je Zvezda 1991. godine titulu prvaka Evrope osvojila u Bariju, na stadionu koji nosi ime Svetog Nikole“, zapazio je predsjednik Izborne komisije.

Na subotnjoj sjednici Skupštine Džajić će izložiti svoj predsjednički program i plan rada, a predstavit će i svoje najbliže saradnike, novog sportskog direktora Horana Stojadinovića, kao i novi Upravni odbor.

Džajić je gotovo cijelu igračku karijeru proveo u timu iz glavnog grada Srbije, a prethodno je predsjedničku funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine. Prije toga bio je sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala prvak Evrope i svijeta.

On je u posljednjih mjesec dana bio na čelu Radne grupe koja je preuzela rukovođenje klubom nakon odlaska prethodnog predsjednika Vladana Lukića.

Izvor: Agencije