Edi Rama zatvara sve kladionice u Albaniji

Rama je ranije potvrdio namjeru o zatvaranju kladionica, a odbacio je i reagiranja da će na taj način doći do monopola online klađenja (Arhiva)

Prvog januara 2019. godine bit će zatvorene sve sportske kladionice u Albaniji, odluka je Vlade u Tirani, koja je već ugrađena u dopune Zakona o igrama na sreću u ovoj zemlji.

Također, kako se navodi, zatvaraju se sva elektronska casina, kojih sada ima u glavnim ulicama u gradovima u Albaniji a bit će dostupna samo u hotelima sa pet zvjezdica, koji se nalaze izvan urbanih područja.

Albanski premijer Edi Rama uputio je poruku članovima Parlamentarnog odbora za ekonomiju, gdje navodi da će kladionice biti zatvorene 31. decembra i da neće biti “online monopola”.

“Počele su stizati rijeke poruka na mobilni telefon protiv zatvaranja kladionica! To je orkestrirano iz zatvora i od onih koji se kriju iza kompanija, pa nemojte paničariti i slušati klevete o ‘online monopolu’, jer neće biti nikakvog monopola”, kazao je Rama, prenosi albanski Top channel.

‘Crni novac iz kladionica’

Rama je ranije potvrdio namjeru o zatvaranju kladionica, a odbacio je i reagiranja da će na taj način doći do monopola online klađenja.

“Crni novac iz kladionica podgrijava glasine da će doći do monopola online klađenja”, napisao je albanski premijer u tweetu i kazao da će s Novom godinom “umrijeti i kladionice i online klađenje”.

Izvor: Agencije