Eksplozija na željezničkoj pruzi u Hrvatskoj

Hrvatska policija i pirotehničari provode uviđaj na željezničkoj pruzi u zagrebačkom prigradskom naselju Podsused, gdje je u srijedu u 3:50 sati teretni vlak naletio na još neutvrđenu eksplozivnu napravu, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Nema povrijeđenih, a materijalna šteta je zabilježena na vlaku i na kućama u blizini mjesta eksplozije.

Teretni vlak, koji prometuje na relaciji Ranžirni kolodvor Zagreb – Varaždin i kojim je upravljao 39-godišnji strojovođa B. H., naletio je na nepoznatu eksplozivnu napravu.

Policija za sada ne otkriva je li neko podmetnuo eksplozivnu napravu. Područje na kojem se desila eksplozija blokirano je i okruženo policijskim trakama.

‘Strašan udarac’

Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) saopćeno je reporteru agenciju Anadolija na licu mjesta da je zaustavljen željeznički promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić te se putnici prevoze autobusnim, a putnici koji putuju međunarodnim vlakovima broj 212 i 158 prevoze se autobusima i elektromotornim vlakovima do kolodvora Dobova, odakle će nastaviti vožnju vlakom Slovenskih željeznica prema Villachu, odnosno Beču.

Putnici međunarodnog vlaka broj 499 (Munchen – Zagreb) elektromotornim vlakom prevoze se do Savskog Marofa, odakle će do zagrebačkog Glavnog kolodvora biti prevezeni autobusima.

Jedna žena koja živi u blizini mjesta eksplozije i koja je čula detonaciju rekla je novinaru Anadolije da je to bio strašan udarac, koji je puknuo kao bomba.

“To je bio užas, to je bila jaka eksplozija, kao kada su bombe pucale u Drugom svjetskom ratu”, kazala je žena očevidac eksplozije, koja je željela ostati anonimna.

Izvor: Agencije