EL: Porazi Sarajeva i Hajduka, pobjede Rijeke i Splita

Hajduk je tri gola primio nakon prekida (Facebook / Hajduk)

U prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige nogometaši Sarajeva poraženi su u četvrtak navečer u Sarajevu od grčkog Atromitosa rezultatom 1:2.

Strijelci za Atromitos su bili Sokratis Fytanidis (11) i Evangelos Nastos (75), dok je za Sarajevo pogodak postigao Bojan Puzigaća (26).

Revanš susret igrat će se idućeg četvrtka u Atini.

Loša partija Hajduka

Nogometaši Hajduka su u gostima kod kazahstanskog Šahter Karagandija poraženi rezultatom 2:4.

Pogotke za Šahter postigli su Topčagić (10), Finončenko (21), Džidić (70) i Žangilšbaj (90+4), a strijelci za Hajduk bili su Gotal (19) i Caktaš (78 – penal).

Hajduk je primio tri gola nakon prekida i loših reakcija odbrane.

Revanš je za sedam dana u Splitu.

Uvjerljiva Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su na Farskim otocima ekipu Vikingur Gote sa 5:1 i praktično osigurali prolazak i prije revanša na Kantridi za sedam dana.

Rijeka je na Farskim otocima pokazala snagu i slavila visoku pobjedu protiv ekipe koja je u prošlom kolu eliminirala norveški Tromsoe.

Pogotke su za Riječane postigli Marko Lešković (14), Zoran Kvržić (45+1, 76), Adis Jahović (51) i Andrej Kramarić (81-pen), dok je pogodak za domaćine dao Hallur Hansson (35).

Još jedan hrvatski klub, Split, upisao je pobjedu, i to kao domaćin protiv Črnomoreca iz Ukrajine rezultatom 2:0, a golove su postigli Marko Rog (25) i Henri Belle (48).

Rezultati prvih utakmica 3. pretkola:

Šahter IK – Hajduk Split 4:2, Ruch Chorzow – Esbjerg 0:0, Dinamo Moskva – Hapoel Ironi Kiryat Shmona 1:1, FC Astra Giurgiu – Slovan Liberec 3:0, Elfsborg Boras – FH Hafnarfjordur 4:1, Omonia Nicosia – Metalurg Skopje 3:0, Neftči Baku – Chikhura Sachkere 0:0, Astana – AIK Stockholm 1:1.

Izvor: Agencije