EP u vaterpolu: Srbija i Mađarska za zlato

Srbija je do finala došla preko Crne Gore (Al Jazeera)

Vaterpolo reprezentativac Srbije Slobodan Nikić rekao je da u finalu Evropskog prvenstva protiv Mađarske nema favorita i dodao da ključ utakmice leži u odbrani njegovog tima.

“Mađari su pod većim pritiskom, a put do pobede je igra u odbrani. Prošli smo pakao u grupi, ali tako izgleda mora kada se ide u finale. Ovo je najbolje organizovan turnir, zemlja vaterpola, finale. Možda nam predstoji najbolja utakmica u poslednjih 15 godina. Šanse su podjednake”, rekao je Nikić.

Kapiten Srbije Živko Gocić vjeruje da će njegov tim odbraniti titulu prvaka Evrope, pogotovo poslije preokreta i pobjede nad Crnom Gorom u polufinalu.

“Još nisam svestan šta smo to uradili. Bili smo u šoku dve četvrtine, Crnogorci su diktirali igru. Promenili smo odbranu posle odmora, krenuli sa jakim presingom i osetili da oni padaju. Čast mi je što sam kapiten ovog sastava, gde je želja za trijumfom ogromna. Kada smo sve prethodno prebrodili, moramo da verujemo u sebe”, rekao je Gocić.

Spektakl

Reprezentativac Srbije Milan Aleksić istakao je da očekuje spektakl protiv Mađarske, ali vjeruje da će Srbija na kraju trijumfovati.

“U prvom meču bili su mnogo motivisaniji, ali sada je situacija drugačija. Verujemo u sebe, a Mađari su ispunili želju da igraju finale pred svojom publikom. Njihov selektor Benedek stalno naglašava da smo najbolji na svetu, ali oni su svetski prvaci i želi da rastereti igrače”, naveo je Aleksić.

Njegov saigrač Stefan Mitrović kazao je da očekuje neizvjestan meč, ali da će Srbija uspjeti pobijediti na gostujućem bazenu.

“Biće teško igrati u finalu, zlato je u pitanju i to je ogroman motiv. Sve zavisi od naše odbrane, a nadam se da njihovi golmani neće biti uspešni. Biće neizvesno, bez mnogo lepih poteza. Napravili smo veliki korak napred i pokazali da smo velika ekipa”, riječi su Mitrovića.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Mađarske igra se u nedjelju od 20:30 u Budimpešti.

Izvor: Al Jazeera i agencije