EP u vaterpolu: Srbija u dramatičnoj utakmici savladala Hrvatsku

Hrvatskoj je presudila katastrofalna realizacija napada s igračem više budući da su od 14 prilika iskorištene samo tri (EPA)

Srbija je u dramatičnoj polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva u vaterpolu savladala Hrvatsku, te će u finalu igrati protiv pobjednika duela Španije i Italije.

Srbija, evropski i olimpijski prvak, je slavila 7:9 (3-5, 1-1, 1-1, 2-2) protiv aktulenog svjetskog prvaka, a mnogi su ovu utakmicu smatrali finalem prije finala prvenstva u Barceloni.

Srbija je tako prekinula niz od tri uzastopne hrvatske pobjede. 

Hrvatskoj je presudila katastrofalna realizacija napada s igračem više budući da su od 14 prilika iskorištene samo tri, prenosi Hina.

Hrvatska se nije prilagodila sudačkim kriterijima i veći dio utakmice velika nervoza je utjecala na igru ‘Barakuda’.

U prvoj trećini postignuto je čak sedam golova, uz vrhunski vaterpolo s obje trane.

Odlična realizacija Srbije

Ipak, Srbi su, za razliku od Hrvatske, imali skoro stopostotnu realizaciju igrača više jer su svih pet golova postigli s prednošću igrača.

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli zaustaviti Miloša Ćuka, koji je zabio čak tri gola, a nakon što je Joković izjednačio na 2-2, ‘Barakude’ propuštaju situaciju s dva igrača više, a potom je i golman Mitrović odbranio “zicer” Lončaru, pa Srbi prvu četvrtinu dobivaju s 5-3.

Početkom druge četvrtine isključeni su zbog međusobnog udaranja Fatović i Ćuk, a u redove obje ekipe se uvukla velika nervoza.

 Pogotkom Mandića Srbi dolaze do tri gola prednosti (6-3), a kapiten Hrvatske Bušlje golom za 4-6 ne dopušta da se protivnik odvoji.

U zadnjim sekundama druge četvrtine golman Srbije Mitrović brani šut Šetke u trenucima kada je Hrvatska imala igrača više.

Upravo je igrač više radio razliku u prvom poluvremenu jer su Barakude od 8 napada s igračem više realizirali samo dva.

Treća četvrtina je započela sa šutevima Garcije i Buljubašića koji su završili na stativi, a Hrvatska je propustila još tri puta igrača više.

Nakon puno propuštenih šansi Barakuda, Mitrović s krila pogađa za vodstvo Srbije 7-4.

Isključenje hrvatskog trenera

Bušlje , nakon devet neiskorištenih situacija igrača više, pogađa za 5-7.

Zadnja četvrtina započela je isključenjem hrvatskog trenera Ivice Tucka zbog prigovaranja, a Prlainović s igračem više postiže gol za vodstvo Srbije 8-5 šest minuta prije kraja.

Vukičević iz peterca smanjuje na 8-6, no Mandić lobom tri minute prije kraja opet diže na nedostižnih 9-6.

Vukičević smanuje na 7-9.

Ante Vukičević s tri i Andro Bušlje s dva gola bili su najbolji kod Hrvatske, dok su Miloš Ćuk i Dušan Mandić zabili po tri gola za Srbe.

Izvor: Agencije