Erdogan: Neko je organizovao teror na tribinama

Nemoguće je oprostiti ono što je učinjeno treneru Gunesu (Anadolija)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdgan izjavio je da je teror na tribinama na utakmici Fenerbahče – Bešiktaš neko organizovao i da se to nije moglo dogoditi samo od sebe, javlja Anadolija.

Erdogan je danas u Istanbulu odgovarao na pitanja novinara, a prokomentarisao je i sinoćnje nerede na utakmici između Fenerbahčea i Bešiktaša, zbog kojih je prekinuta u drugom poluvremenu.

“Teror na tribinama neko je organizovao. To se nije moglo deogodti samo od sebe. Nemoguće je oprostiti ono što je učinjeno treneru Šenolu (Šenol Guneš, trener Bešiktaša). Razgovarao sam s njim”, rekao je Erdogan, te dodao da je obavio razgovore i s predsjednicima dva kluba Azizom Yildirimom (Fenerbahče) i Fikretom Ormanom (Bešiktaš).

Prekinuta utakmica

Nakon rezultata 2:2 na Vodafone Parku Fenerbahče je sinoć u revanš-utakmici ugostio ekipu Bešiktaša na stadionu “Šukru Saračoglu” u Istanbulu. Utakmica je prekinuta u 57. minuti zbog nereda, pri rezultatu 0:0.

Sudija Mete Kalkavan odlučio je prekinuti meč nakon što su navijači Fenerbahčea predmetom pogodili trenera Bešiktaša u glavu.

Turski trener zadobio je povredu zbog koje mu je u svlačionici urađeno pet šavova na glavi, nakon čega je prebačen u bolnicu, gdje je proveo noć. Rano jutros pušten je iz bolnice.

Izvor: Agencije